• En
  • شنبه 08 اردیبهشت 1403

آیین‌نامه نحوه حمایت از پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد‌ و رساله‌های دکترا مقالات علمی و پژوهشی و ISI مرتبط با صندوق توسعه ملی

  • 14 مهر 1391
  • 23:26
  • 0 دیدگاه
  • Article Rating
آیین‌نامه نحوه حمایت از پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد‌ و رساله‌های دکترا مقالات علمی و پژوهشی و ISI مرتبط با صندوق توسعه ملی



آیین‌نامه نحوه حمایت از پایان‌نامه‌های  کارشناسی ارشد‌ و رساله‌های دکترا  مقالات علمی و پژوهشی و ISI  مرتبط با صندوق توسعه  ملی ابلاغ شد متن آیین نامه بدین شرح است :

 

بسمه تعالی 

مقدمه:

صندوق توسعه ملی با استناد به رهنمودهای مقام معظم رهبری و در راستای تحقق اهداف برنامه پنجم توسعه و در جهت نیل به اهداف سازمانی و توسعه تحقیقات کاربردی، دانش‌افزایی و پژوهش‌محوری و بهره‌گیری از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های دانشگاه‌ها و دانش‌پژوهان و شناسایی و حمایت از استعدادهای جوانان میهن اسلامی‌مان و ترغیب دانشجویان و پژوهشگران به انجام تحقیقات بنیادی درمحورهای مرتبط با صندوق توسعه ملی و اولویت‌های پژوهشی آن، آیین‌نامه حمایت از پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد، رساله‌های دکترا و تألیفات مقالات علمی- پژوهشی و ISI را بدین شرح تدوین و ابلاغ می‌نماید:

 

الف- اهداف طرح:

 

1- توسعه تحقیقات کاربردی و استفاده از توانمندی‌ها و پتانسیل‌های علمی دانشگاه‌ها در زمینه همکاری با صندوق توسعه ملی و هدایت و بهره‌برداری از دستاوردهای علمی و یافته‌های پژوهشی که منجر به ارتقای کارایی و اثربخشی فعالیت‌های صندوق توسعه ملی گردد.

2- برقراری ارتباط بهینه و تعامل سازنده بین صندوق توسعه ملی و دانشگاه‌ها و موسسات و مراکز آموزش عالی کشور برای تولید فکر و ایده و تبدیل آن به پدیده و استفاده از ایده‌های برتر در برنامه‌ریزی‌های آتی.

3- ایجاد انگیزه و ترغیب دانشجویان، پژوهشگران و اساتید در زمینه تولید علم، بروز خلاقیت‌ها، شکوفایی استعدادها و شناسایی دانشجویان مستعد و پژوهشگران و اساتید علاقه‌مند.

4-  افزایش کیفیت ارائه خدمات صندوق توسعه ملی مبتنی بر دانش‌افزایی و پژوهش‌محوری.

 

ب- معیارهای پذیرش:

 

1-  تمام دانشجویانی که در مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی رشته‌های مختلف علوم اقتصادی، مدیریت و علوم اجتماعی تحصیل می‌کنند می‌توانند از تسهیلات این آیین‌نامه بهره‌مند شوند.

2-   موضوع پایان‌نامه و رساله باید جدید بوده و منطبق با اولویت‌های پژوهشی اعلام شده صندوق باشد.

3-   پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دارای ماهیت کاربردی، راهبردی و برنامه‌ریزی که قابل

4- انتشار به کتاب باشند از حمایت‌های ویژه برخوردار می‌شوند.

5- پایان‌نامه و رساله نباید از حمایت هیچ سازمان و نهاد دولتی و خصوصی دیگر برخوردار باشد و مالکیت فکری و معنوی دستاوردهای آن متعلق به صندوق توسعه ملی و دانشگاه خواهد بود.

 

ج- شورای پژوهشی:

 

1-  تصویب طرح، تعیین مبلغ حمایت و نحوه نظارت بر پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشجویی بر عهده شورای پژوهشی صندوق و با تأیید هیأت عامل صندوق توسعه ملی می‌باشد.

 

د- شیوه نظارت بر پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها:

 

1-  مسئولیت صحت تمام مطالب مندرج در پایان‌نامه و رساله با استاد راهنما و دانشجو خواهد بود.

2- استاد راهنمای اول دانشجو در انجام پایان‌نامه باید از دانشگاه محل تحصیل انتخاب شود.

3- برای ایجاد هماهنگی کامل و اطمینان از پیشرفت پایان‌نامه در راستای اهداف تعریف شده، صندوق یک نفر را با مدرک تحصیلی مرتبط به عنوان ناظر پایان‌نامه و رساله معرفی می‌نماید. ناظر موظف است ضمن تلاش برای رفع موانع و مشکلات و هماهنگی با ارکان صندوق، به صورت ادواری گزارش پیشرفت کمی و کیفی پژوهش را در قالب تعریف شده به صندوق ارائه کند. همچنین ناظر وظیفه دارد در جلسه دفاع شرکت نموده و گزارش ارزیابی نهایی خود را ارائه نماید.

 

ه‍- میزان حمایت از پایان‌نامه، رساله و مقالات:

 

1- سقف حمایت مالی از پایان‌نامه‌های مصوب مقاطع کارشناسی ارشد 20 میلیون ریال و دکترای تخصصی 40 میلیون ریال می‌باشد. همچنین برای تعدادی از پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها که امکان انتشار به صورت کتاب را دارند، افزایش سقف حمایت مالی با نظر هیأت عامل صندوق امکان‌پذیر می‌باشد.

2- سقف مبلغ حمایت از مقالات علمی- پژوهشی داخلی مصوب وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری مرتبط با صندوق 5 میلیون ریال، ثبت مقاله در ژورنال‌های معتبر خارجی و ارائه مقاله در کنفرانس‌‌های بین‌المللی 10 میلیون ریال و ثبت مقاله ISI ، 15 میلیون ریال می‌باشد.

 

 

و- تعهدات استاد راهنما و دانشجو:

 

1- موضوع پایان‌نامه و رساله باید از بین موضوعات مرتبط (پیوست) در سایت صندوق به نشانی WWW.NDF.IR انتخاب و در قالب فرم پروپوزال ارائه گردد.

2-دانشجو موظف است نظرات اصلاحی مدنظر ناظر صندوق را در نگارش پایان‌نامه و رساله لحاظ نماید.

3-دانشجو در خاتمه کار موظف است یک مجلد از پایان‌نامه را به همراه لوح فشرده و چکیده انگلیسی در قالب فایل WORD و PDF به صندوق تحویل دهد.

4-  دانشجو موظف است عبارت  این پژوهش با حمایت علمی و مالی صندوق توسعه ملی انجام شده است را در صفحه تقدیر و تشکر پایان‌نامه یا رساله درج نماید.

 

ز-مراحل پذیرش پایان‌نامه و رساله و نحوه پرداخت‌ها:

 

1- استاد راهنمای اول پایان‌نامه یا رساله باید پروپوزال را به همراه تأییدیه تصویب آن در دانشگاه و فرم درخواست تکمیل شده حمایت از پایان‌نامه از طریق اعلام شده در سایت صندوق توسعه ملی ارسال نماید.

2- ظرف حداکثر یک ماه از تاریخ دریافت، صندوق نسبت به بررسی پروپوزال از نظر موضوع، سوابق پژوهشی مرتبط استادان، برآورد مالی و زمانی، متدولوژی انجام مطالعات، اقدام و نتیجه را کتباً اعلام می‌نماید. (در صورت نیاز به اصلاح پروپوزال، مراتب اعلام خواهد شد).

3- از استاد راهنمای اول پایان‌نامه یا رساله به عنوان نماینده دانشگاه جهت توافق نهایی و عقد قرارداد پس از ارائه مدارک، دعوت به عمل می‌آید. نحوه پرداخت‌ها در قرارداد به صورت شفاف درج خواهد شد و استاد راهنما می‌تواند، 25 درصد از حق‌الزحمه را به عنوان پیش‌پرداخت در قبال ارائه ضمانت لازم، درخواست نماید.

4- استاد راهنمای اول موظف است نسبت به ارائه گزارش‌های پیشرفت لازم مطابق با مواد درخواست شده و زمان‌بندی اعلام شده در قرارداد به ناظر صندوق اعلام نماید.

5-پرداخت هر مرحله مطابق با پیشرفت هر مرحله از پایان‌نامه، ارائه گزارش مربوطه و تأیید ناظر توسط صندوق انجام خواهد شد. ضمناً استاد راهنمای اول موظف است توافق‌نامه داخلی حق‌الزحمه دریافتی توسط استاد راهنمای دوم، اساتید مشاور و دانشجو را به همراه مدارک لازم در هنگام عقد قرارداد به صندوق ارائه و پس از هر پرداخت نیز رسید دریافت حق‌الزحمه را حداکثر پس از یک ماه به صندوق ارائه نماید. بدیهی است حق‌الزحمه دانشجو نباید از 50 درصد کل قرارداد کمتر باشد.

ح- مقالات علمی- پژوهشی، ISI و کتاب:

 

پرداخت کسری از حق‌الزحمه کل قرارداد، منوط به ثبت مقالات به شرح ذیل به انتخاب صندوق خواهد بود. (این مقدار حسب موضوع پایان‌نامه یا رساله توسط صندوق تعیین و حداکثر 25 درصد کل حق‌الزحمه می‌باشد) :

1-ثبت یک مقاله علمی پژوهشی داخلی، یک مقاله ژورنال معتبر خارجی و یک مقاله در کنفرانس بین‌المللی داخلی.

2-ثبت یک مقاله معتبر خارجی ویک مقاله در کنفرانس بین‌المللی خارجی

3-  ثبت یک مقاله ISI

 

* لازم به ذکر است که ثبت هر مقاله ISI ، 10 درصد به پرداخت کل حق‌الزحمه در قالب افزایش 25 درصدی قرارداد اضافه خواهد کرد که بین نویسندگان مقاله تقسیم خواهد شد.

4-  در مقالات فارسی لازم است در بخش تقدیر و تشکر به نقش صندوق توسعه ملی در حمایت از پروژه اشاره و در بخش acknowledgement با عنوان National Development Fund از صندوق تشکرشود.

5-در مقالات انگلیسی و ژورنال‌های خارجی، نام صندوق توسعه ملی و ناظر صندوق در ردیف آخر آورده شود.

6-استفاده از نتایج حاصله از فرایند پژوهش، خارج از چارچوب فوق و هماهنگی با صندوق مجاز نبوده و برای صندوق توسعه ملی حق پیگرد قانونی ایجاد می‌نماید.

7-برای اثبات پذیرش مقاله، ارائه رسید کتبی پذیرش الزامی است.

8 مقالات تهیه شده نباید همپوشانی موضوعی و محتوایی داشته باشد و مطالب قبل از چاپ یا ارائه در کنفرانس باید مورد تأیید صندوق قرار گیرد.

  

 

 

 

امتیاز به خبر :