• En
  • شنبه 08 اردیبهشت 1403

قائم مقام صندوق توسعه ملی:

منابع صندوق نامحدود نیست

منابع صندوق نامحدود نیست
قائم مقام صندوق توسعه ملی از برخی فضاسازی ها که وانمود می شود منابع صندوق توسعه ملی نامحدود است، انتقاد کرد.
به گزارش روابط عمومی صندوق توسعه ملی و به نقل از خبرگزاری تسنیم، هفتمین جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان صبح امروز با حضور حسین هاشمی استاندار تهران، سیدمحمدقاسم حسینی قائم مقام صندوق توسعه ملی و جمعی از مدیران استانی در استانداری تهران برگزار شد.

هاشمی استاندار تهران با بیان اینکه علی‌رغم چالش‌هایی که با آن مواجهیم هیچگاه از دولت هزینه نکرده‌ایم اظهار داشت: ما موظفیم با کمک یکدیگر کشور را بسازیم. خوشبختانه تاکنون موضوع جناحی بین مدیران استان دیده نشده و استانداری نیز در را به روی همه جناح‌ها باز کرده و به گونه‌ای عمل کرده که شائبه سیاسی وجود نداشته باشد.

در ادامه سیدمحمدقاسم حسینی قائم مقام صندوق توسعه ملی با بیان این‌که در حساب ذخیره ارزی تجربه ناموفقی داشتیم چرا که دولت و مجلس می‌توانستند از آن برداشت کنند، اظهار داشت: صندوق توسعه ملی با کارکرد متفاوتی ایجاد شده است و در اساسنامه صندوق نیز باید تغییراتی ایجاد شود تا دولت و مجلس کم‌تر بتوانند از آن برداشت داشته باشند.

وی افزود: از سال 90 که رسماً آغاز به کار کردیم معادل 65 میلیارد دلار به این صندوق واریز شده که در واحدهای پولی مختلف مانند ین در آن وجود دارد که تبدیل همه این منابع به دلار 65 میلیارد است.

قائم مقام صندوق توسعه ملی با انتقاد از این‌که رسانه‌ها اخبار را به گونه‌ای منعکس می‌کنند که منابع صندوق نامحدود است، خاطرنشان کرد: ما به صندوق یک ورودی داریم که همان 65 میلیارد دلار است و  طرح‌های خوبی از این صندوق تأمین مالی شدند که بیش‌ترین فراوانی در تأمین مالی مربوط به شهرهای اصفهان، اراک، تهران و قزوین بوده است.

وی با بیان این‌که در شرایط فعلی در مضیقه هستیم، گفت: زمانی برای پارس جنوبی 40 میلیارد دلار فاینانس در نظر گرفتیم ولی در حال حاضر شرایط به گونه‌ای شده که شرکت نفت که با اعتبارترین شرکت‌ها است نتوانسته صادرکننده باشد.
وی در ادامه گفت: یکی از کارهایی که در سال 93 انجام شد این بود که کارگروه‌های مختلف در استان حذف شد، در حال حاضر هیچ کارگروهی وجود ندارد و اگر صنعتگری طرحی داشته باشد آن را مستقیم به بانک ارائه می‌کند و بانک نیز آن را به صندوق ارائه می‌کند. این در حالی است که هر طرحی که ارائه می‌شود صندوق آن را رد نمی‌کند چرا که طبق قانون ما وظیفه بررسی طرح را نداریم و این بانک است که امر بررسی را عهده دار است. یکی از نکات اساسی این است که سهامداران طرح‌ها دولتی نباشند یا دولت کم‌تر از 20 درصد در آن دخالت داشته باشد.

حسین هاشمی استاندار تهران در ادامه اظهارات حسینی گفت: بانک‌ها توانایی کارشناسی درخواست وام متقاضیان را ندارند بنابراین دستگاه‌های اجرایی ذیربط مانند صنعت و معدن باید آن‌ها را تأیید کنند که آیا فرد متقاضی توانایی لازم برای دریافت اعتبار صندوق را دارد یا خیر. اما متأسفانه در حال حاضر این وضعیت حاکم نیست.

نقوی حسینی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز که در این جلسه حضور داشت، گفت: بانک‌ها به توسعه نمی‌اندیشند بلکه به مناسبات پولی خود فکر می‌کنند و در این بین اتفاقاتی می‌افتد که به نفع توسعه نیست. یکی از نگرانی‌های مجلس شورای اسلامی نیز این است که صندوق سوراخ و ارز آن به ریال تبدیل شود.

*صندوق توسعه ملی باید به نفع توسعه درازمدت کشور باشد

وی افزود: ماهیت این صندوق ارزی است و اگر ریالی شود همه به آن هجوم می‌آورند و این برای صندوق خطرناک است. صندوق توسعه ملی باید به نفع توسعه درازمدت کشور باشد.

حسین طلا نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار داشت: یک واردکننده را تشویق کردیم تا در کشور به تولید بپردازد اما دو سال است در رفت و آمد به ادارات است و دیگر موضوع اشتغال برایش کنار رفته و به توبه افتاده است! متأسفانه از سرمایه گذار استقبال نمی‌شود این درحالی است که باید شرایطی تعیین شود که فرد سرمایه گذار در این راه بیچاره نشود.
امتیاز به خبر :