• En
  • ﺳﻪشنبه 28 فروردین 1403

شرط حمایت صندوق از پیمانکاران ایرانی در خارج از کشور مشخص شد:

تامین کالا و تجهیزات پروژه‌ها از ایران

تامین کالا و تجهیزات پروژه‌ها از ایران
رییس هیأت عامل صندوق توسعه ملی گفت: پیمانکاران ایرانی در خارج از کشور که پروژه‌ای را در اختیار می‌گیرند در صورتی می‌توانند از منابع صندوق توسعه ملی استفاده کنند که کالا و تجهیزات آن پروژه‌ها را از ایران
تامین کنند.

به گزارش روابط عمومی صندوق توسعه ملی؛ "احمد دوست حسینی" شنبه 10 مهرماه 1395 در کنفرانس نفت در محل اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران افزود:  فلسفه وجود صندوق توسعه ملی این است که بخشی از درآمد های نفت و گاز  را تبدیل به سرمایه‌های زاینده کرده  و سهم نسل‌های آینده را حفظ کند بنابراین بر اساس قانون، سالیانه بخشی از درآمد نفت و گاز کشور و در سال جاری 20 درصد درآمدهای نفتی کشور به صندوق توسعه ملی واریز می‌شود.

رییس هیأت عامل صندوق توسعه ملی گفت: در حالت خوشبینانه در صورتی که امسال 50 میلیارد دلار درآمد نفتی کشور داشته باشیم، 10 میلیارد دلار از آن باید به صندوق توسعه ملی واریز شود.

رییس هیأت عامل صندوق توسعه ملی یادآوری کرد منابع مالی واریز شده به صندوق توسعه ملی برای حمایت از طرح‌های توسعه‌ای صرف می‌شود و از این منابع برای آن دسته از طرح‌های تولیدی و سرمایه‌گذاری اقتصادی کشور که دارای توجیه فنی و اقتصادی است، می توان استفاده کرد.

وی گفت: این طرح‌ها باید قابلیت رقابت در عرصه بین‌المللی را داشته باشند تا بتوانند بازپرداخت وام‌های اعطاء شده از محل منابع صندوق که به صورت ارزی است را انجام دهند.

رییس هیأت عامل صندوق توسعه ملی تاکید کرد 70 درصد منابع صندوق در این طرح‌ها هزینه می‌شود و اجازه نداریم منابع صندوق را در اختیار دستگاه‌های دولتی قرار دهیم.

دوست حسینی اضافه کرد: می‌توان فقط 20 درصد منابع صندوق را به موسسه‌های عمومی غیردولتی تخصیص داد و 80 درصد بقیه باید برای تامین مالی طرح‌ها و فعالیت‌های اقتصادی بخش خصوصی واقعی و تعاونی‌ها تخصیص
داده شود
.

وی ادامه داد: برای صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی در نقش پیمانکارانی که در مناقصه‌های خارجی برنده می‌شوند نیز میتوان از محل صندوق توسعه ملی، تسهیلات اعطاء کرد تا بتوانند کارگاه‌های خود را تجهیز و ضمانتنامه پیش پرداخت را ارائه کنند.

وی ادامه داد: اگر تولید کننده‌ای برای صادرات کالا تولیدی خود نیاز به اعتبار ارزی برای سرمایه در گردش داشته باشد نیز می‌تواند از منابع صندوق بهره‌مند شود، اما اگر کسی یا شرکتی در دیگر کشور‌ها سرمایه‌گذاری کند و یا تجهیزات را از دیگر کشور‌ها خریداری کند منطقی نیست و نمی‌تواند از منابع مالی صندوق استفاده کند.

رییس هیأت عامل صندوق توسعه ملی گفت: چین از محل پولی که ما در آن کشور داریم، به ما اعتبار خریدار یا فاینانس می‌دهد و اعلام کرده است در صورت تامین فاینانس باید 60 درصد کالا و تجهیزات مورد نیاز پروژه‌ها از چین تهیه شود.

دوست حسینی افزود: پیمانکاران ایرانی در خارج از کشور که پروژه‌ای را در اختیار می‌گیرند در صورتی می‌توانند از منابع صندوق توسعه ملی استفاده کنند که کالا و تجهیزات آن پروژه‌ها را از ایران تامین کنند.  اما اگر کسی در دیگر کشور‌ها سرمایه‌گذاری کند و تجهیزات را از دیگر کشور‌ها خریداری کند منطق ندارد از منابع مالی صندوق استفاده کند.

وی به اجرائی شدن طرح استفاده از منابع صندوق ملی برای صادرات محصولات براساس اعتبار تا دو ـ سه ماه آینده اشاره کرد و گفت: بر این اساس، اگر صادرکنندگان ایرانی بتوانند خریداران خارجی مطمئنی را برای خرید کالاهای تولیدی پیدا کنند، می‌توان برای آنها از منابع صندوق توسعه ملی برای مدت یکسال، تسهیلات به صورت اعتبار خریدار در نظر گرفت و حتی در بعضی از موارد که کالاهای صادراتی از مصادیق کالاهای سرمایه‌ای است این اعتبار می تواند تا 2 سال هم باشد. قاعدتاً صادرات کالاهائی دارای ارزش افزوده داخلی بالا می‌تواند مشمول این مشوق قرار گیرد به نحوی که تمرکز بر کالاهای مصرفی بادوام و کالاهای سرمایه‌ای خواهد بود.

رییس هیأت عامل صندوق توسعه ملی به سرمایه‌گذاری خارجی در کشور اشاره کرد و گفت: اولویت‌دارترین و مساعدترین بخش برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی برای کشور، صنایع حوزه نفت و گاز است و همچنین تاکید کرد که منابع صندوق توسعه ملی جایگزین منابع بانکی نیست بلکه تمرکز بر فعال کردن نقش اهرمی این منابع است. با این رویکرد منابع صندوق باید در جهت فعال کردن منابع مالی بخش خصوصی، منابع بانکی و بویژه تجهیز منابع از بازار سرمایه و جذب سرمایه گذاری خارجی باشد نه اینکه جایگزین آنها شود که البته این امکان هم وجود ندارد.

رئیس صندوق توسعه ملی یادآور شد که منابع صندوق توسعه ملی باید به نحوی تخصیص یابد که صنعت ماشین سازی و تجهیزات سازی داخلی رونق یابد نه اینکه مجریان پروژه‌ها کوششان این باشد که تمام نیازهای پروژه را از خارج وارد کنند. با این نگاه هم سرمایه‌گذاران و هم بانک‌های عامل اعطا کننده تسهیلات از منابع صندوق توسعه ملی باید سعی کنند تا آنجا که امکان ساخت داخل وجود دارد از ظرفیت‌های ماشین سازی و ساخت تجهیزات داخلی استفاده کنند. این تکلیف قانونی نیز بر عهده بانک‌های عامل است که در هر پروژه‌ای که از منابع صندوق توسعه ملی تسهیلات دریافت می‌کند رعایت قانون حداکثر از توان ساخت داخل احراز شده باشد.

رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی در پایان یاد آور شد، اینکه گفته ‌شده یا از مقامی نقل قول شده که صندوق توسعه ملی فقط به شرکت‌های خارجی تسهیلات می‌دهد یک دروغ محض است و همان مقام نیز صریحاً چنین گفته‌ای را تکذیب کرده است. شرکت خارجی از منابع صندوق تسهیلات دریافت نمی‌کند ولی اگر سرمایه‌گذار خارجی با مشارکت سرمایه‌گذار داخلی در فعالیت‌های اولویت‌دار اقتصادی و رقابتی در ایران سرمایه‌گذاری کند در صورتی که به افزایش صادرات صنعتی با ارزش افزوده بالا منجر شود حتماً مورد پذیرش است. آن شرکت یک شرکت داخلی است و شریک خارجی دارد و از این رو در اولویت خواهد بود.

کنفرانس نفت 2016 عصر شنبه 10 مهرماه، با هدف رفع مشکلات تشکل‌های صنفی و بخش خصوصی صنعت نفت با حضور مدیران بلندپایه صنعت نفت در اتاق ایران برگزار شده است.

امتیاز به خبر :