• En
  • پنجشنبه 06 اردیبهشت 1403

منابع صندوق توسعه ملی در راه خودکفایی؛

250 میلیون دلار صرفه جویی ارزی با خودکفایی ایران در تولید پلی استایرن

  • 08 آبان 1391
  • 13:51
  • 0 دیدگاه
  • Article Rating
250 میلیون دلار صرفه جویی ارزی با خودکفایی ایران در تولید پلی استایرن

طرح «صنایع تولیدی پلی استایرن انبساطی سهند» در استان مازندران که با پشتیبانی ارزی صندوق توسعه ملی و با اجرای شرکت صنایع تولیدی پلی استایرن انبساطی سهند در مرحله عملیاتی شدن قرار دارد، جمهوری اسلامی ایران را طی یکسال آتی در عرصه تولید پلی استایرن (EPS) که در صنایع بسته‌بندی، کشتی‌رانی و ... کاربرد دارد خودکفا می‌کند.


طرح «صنایع تولیدی پلی استایرن انبساطی سهند» در استان مازندران که با پشتیبانی ارزی صندوق توسعه ملی و با اجرای شرکت صنایع تولیدی پلی استایرن انبساطی سهند در مرحله عملیاتی شدن قرار دارد، جمهوری اسلامی ایران را طی یکسال آتی در عرصه تولید پلی استایرن (EPS) که در صنایع بسته‌بندی، کشتی‌رانی و ... کاربرد دارد خودکفا می‌کند. همچنین در سایه ایجاد این صنعت در کشور، علاوه بر نیروی کار حاضر در خطوط تولید این صنعت نوپا، قریب 200 متخصص ایرانی در سطح کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی در رشته‌های پتروشیمی، مهندسی مکانیک، مهندسی برق قدرت، بازرگانی و فروش مشغول کار خواهند شد.   
به گزارش روابط عمومی صندوق توسعه ملی «دکتر محمد نوشیروانی» رئیس هیئت مدیره شرکت صنایع تولیدی پلی استایرن انبساطی سهند درباره ایجاد صنعت ساخت و تولید پلی استایرن در کشور گفت: طرح صنایع تولیدی پلی استایرن انبساطی با پشتیبانی ارزی صندوق توسعه ملی به میزان 87 میلیون درهم امارات در حال راه اندازی است. تجهیزات و ماشین‌های لازم برای این طرح از طریق کنسرسیومی از شرکت‌های کره‌ای، تایوانی و چینی خریداری شده و پس از انجام مرحله نصب، این طرح تا نوروز سال 1392 در قالب شرکت صنایع تولیدی پلی استایرن انبساطی سهند به مرحله تولید می‌رسد.
نوشیروانی درباره موقعیتی که راه اندازی صنعت تولید پلی استایرن به لحاظ ارز آوری و جلوگیری از خروج ارز از کشور ایجاد می‌کند نیز گفت: طبق آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، میزان پلی استایرن مصرفی کشور در سال 89 برابر 110 هزار تن بوده که تا کنون 100 درصد پلی استایرن مصرفی‌مان وارداتی بوده است. هر تن پلی استایرن برابر دو هزار و 300 دلار برای کشور هزینه ارزی ایجاد می‌کند که با عملیاتی شدن صنعت تولید پلی استایرن در کشور نه تنها در این زمینه خودکفا می‌شویم بلکه می‌توانیم صادرات نیز داشته باشیم.
وی در تشریح موقعیت کشورهای منطقه خاورمیانه به لحاظ تولید پلی استایرن نیز گفت: هیچکدام از کشورهای خاورمیانه به جز روسیه در زمینه تولید پلی استایرن فعالیت ندارند و فقط روسیه یک واحد 16 هزار تنی تولید EPS دارد. این درحالیست که ظرفیت 60 تنی برای فاز اول واحد تولیدی پلی استایرن در مازندران پیش بینی شده است.
رئیس هیئت مدیره شرکت صنایع تولیدی پلی استایرن انبساطی سهند درباره چشم انداز صادرات پلی استایرن ایرانی گفت: در حال حاضر کلیه کشورهای همسایه، پلی استایرن مورد نیازشان را از کشورهای چین و کره وارد می‌کنند بنابراین شرکت صنایع تولیدی پلی استایرن انبساطی سهند همراه با اینکه کشورمان را در این زمینه خودکفا می‌کند، موقعیت بی نظیری برای صادرات به کشورهای همجوار دارد که ترکیه، پاکستان، عربستان و اوکراین در دایره نخست کشورهای هدف برای صادرات قرار دارند.
دکتر نوشیروانی درباره اصلی‌ترین تجهیزاتی که در شرکت صنایع تولیدی پلی استایرن انبساطی سهند بکار گرفته می‌شود نیز اظهار داشت: راکتورها و سانتریفیوژها اصلی‌ترین تجهیزات این صنعت هستند که ظرفیت پایه کلیه تجهیزات را بر اساس 120 هزار تن تعریف کرده‌ایم. در فاز اول صرفا شش راکتور نصب خواهد شد و در فاز دوم شش راکتور دیگر اضافه خواهد شد که با این اقدام ظرفیت تولید شرکت به 120 هزار تن خواهد رسید.
وی با تأکید بر اینکه کلیه مواد اولیه لازم در صنعت نوپای پلی استایرن کشورمان نیز تولید داخل است، خاطرنشان کرد: ماده اولیه مورد نیاز این صنعت از عسلویه تأمین می‌شود.

امتیاز به خبر :